Construcția unei terase pentru locuința ta, poate părea, pentru început, un proiect destul de dificil și complex, însă la final, îți vei da seama că toată munca ta a meritat. Este minunat să poți vizualiza progresul și rezultatul în urma muncii pe care o depui. Satisfacția pe care o vei avea la final, merită toată munca necesară acestui proces. Dacă este prima ta construcție pe cont propriu, poți urmări sfaturile prezentate mai jos.

Iată cei 6 pași necesari pentru construirea terasei tale

1. Etapa de proiectare

       Pentru început, trebuie să îți faci un plan de proiectare pentru terasa ta. Decide unde o vei amplasa, precum și dimensiunile și design-ul acesteia. Încearcă să schițezi pe o foaie exact cum îți dorești să fie rezultatul final, pentru a-ți putea forma o idee înainte de a începe construirea propriu-zisă. Creează o listă cu materialele necesare.

2. Nivelarea terenului

       Pentru a ridica o terasă este nevoie să excavezi terenul gospodăriei tale, pentru a oferi o bază solidă pentru structură. Folosește un utilaj special pentru a-ți ușura munca. Adâncimea variază în funcție de design-ul ales. După excavare, este necesar să nivelezi terenul pentru a te putea asigura că este uniform și potrivit pentru nivelul dorit de tine.

3. Construcția structurii

       Pentru a construi structura, primul pas este stabilirea fundației. Poți opta pentru una ce să includă beton, stâlpi sau suporturi din beton ce sunt prefabricate special pentru astfel de construcții. Apoi, urmează fixarea bazei, adăugarea grinzilor pentru suport, precum și etapele de izolare și căptușire a structurii create. Acesta este etapa cea mai dificilă, unde trebuie să te asiguri că optezi pentru o construcție solidă, pentru a te putea bucura de o terasă sigură.

4. Instalarea pardoselii

       Pentru a putea instala pardoseala, este nevoie să te asiguri structura subterană este pregătită. Poți utiliza un nivel pentru a fi siguri că suprafața este nivelată corespunzător. Mai apoi, urmează instalarea efectivă. După fiecare rând, verifică să fie totul bine aliniat cu ajutorul unei rigle sau al unei șine. Vei avea nevoie de plăcile propriu-zise, de șuruburi speciale pentru tipul de pardoseală ales, de unelte precum fierăstrău, polizor, mașină de găurit și șurubelnițe. Dacă ești în căutarea unui asemenea produs, vezi oferta de polizor unghiular cu acumulator, încărcător și geantă, pe care o poți găsi pe micul-fermier.ro.

5. Construirea acoperișului

       Pentru construcție ai nevoie de grinzi, fie de lemn sau metal, piloni de susținere, țigle, șindrile și șuruburi. În primul pas este nevoie să instalezi stâlpii de susținere, pe care vei amplasa și fixa grinzile pentru a construi structura. Apoi montează materialul ales pentru acoperiș, adică țiglele, șindrilele sau panourile alese.

6. Decorarea

       Pentru a-ți pune amprenta, optează pentru câteva piese de mobilier, fie o masă de exterior cu scaune, fie canapele și fotolii. Pentru a crea o atmosferă ambientală, adaugă câteva benzi LED sau lumânări parfumate.

       În concluzie, mult succes în primul tău proiect de construcție din gospodăria ta. Ține cont de pașii prezentați mai sus, pentru a-ți forma o idee despre ce presupune această provocare.

Sursa foto: freepik.com