Cauți un șemineu puternic pentru apă caldă? Termoșemineul poate fi soluția perfectă pentru tine!

Pentru cei care doresc un șemineu acasă, dar care să poată încălzi întreaga locuință, specialiștii de la PEFOC, firmă sibiană cu tradiție îndelungată de peste 20 de ani în universul soluțiilor de încălzire alternativă din România, ne propun soluția perfectă: termoșemineul! Aceste dispozitive termice arată și se aseamănă extrem de bine cu șemineele pe lemne, doar că sunt dotate cu un tip performant de boiler, putând fi legate la sistemul de încălzire al casei prin calorifere sau prin pardoseală, ori în paralel cu alte surse termice sau chiar și cu panouri fotovoltaice.

Termoșemineele se împart pe categorii diferite la care prețul dictează caracteristicile. De exemplu, la modelele din gama PRO, atenția la detalii și calitatea materialelor din care sunt confecționate, primează! Aspectul șemineului clasic se păstrează, însă funcționalitatea poate transforma termoșemineul în cea mai bună soluție pentru ceea ce cauți tu. Este nevoie doar de un expert în instalații pentru ca noul tău sistem de încălzire casnic, să funcționeze perfect.

Pentru a acoperi nevoia de încălzire a mai multor încăperi din locuință (de ex. baia sau bucătăria), o să ai nevoie de un șemineu special racordat la un sistem de ventilație al aerului cald, cu o putere și acoperire superioară, astfel încât, acesta să fie capabil să genereze o cantitate suficientă de căldură pentru a acoperi uniform necesarul termic. Sistemele de distribuție ale aerului cald au nevoie să fie confecționate din burlane flexibile, din aluminiu de cea mai bună calitate. Conductele trebuie să fie cât se poate de drepte, pentru a se evita eventuale pierderi și diminua durata pătrunderii agentului termic în calorifere.

Focarele de termoșemineu din oferta PEFOC se racordează la sistemul de încălzire existent în locuință și pot încălzi, inclusiv apa menajeră. Este important să știm că un astfel de dispozitiv trebuie să fie dotat corespunzător cu pompă, puffer 1000 L, filtre, elemente de siguranță și control, conform proiectului și legislației în vigoare.  Dar tu nu trebuie să-ți faci griji de aceste aspecte tehnice. Începând de la prima vizită de proiect și până la etapele finale de finisaj, lasă-te pe mâna unor profesioniști experimentați, la fel cum este și personalul riguros instruit, din cadrul companiei sibiene.

Anterior instalării propriu-zise ale unui șemineu, coșul de fum trebuie verificat înainte de racordarea la focar. Trebuie să aibă un diametru corespunzător, cel puțin la fel de mare ca și diametrul conductei de pe focar, și o înălțime suficientă pentru a permite o ventilație conformă funcționării în condiții optime. Orice racordare improvizată, cu materiale nepotrivite, conduce la funcționarea incorectă a focarului, cauzând inclusiv incendieri accidentale.

Echipa de meșteri profesioniști, te va ajuta să alegi tipul de putere al focarului în funcție de spațiul, materialele din care este construit imobilul, vechimea construcției, amprenta energetică etc. În cazul termoșemineelor, se ia în considerare și cantitatea de apă ce trebuie încălzită, astfel, puterea necesară este aleasă după două criterii: încălzirea apei și încălzirea aerului. Dacă îți dorești o soluție fiabilă care să reușească să îți ofere un plus de siguranță, fiabilitate și confort la cele mai înalte standarde de performanță, vă invităm pe site-ul profesioniștilor www.pefoc.ro! Aici veți putea intra în legătură directă cu unii dintre cei mai buni meseriași din domeniu, dar și cu un întreg univers de soluții termice, începând de la clasicele șeminee pe lemne, șeminee pe gaz și pâă la sobe rustice pe lemne sau moderne pe peleti, toate fiind dispozitive premium, care vă vor ajuta să transformați în realitate visul de a deține un produs aspectuos, superior calitativ, dar și