Idei de ținute pentru botez

Te pregătești pentru cea mai importantă zi din viața micuțului tău? Alegerea ținutelor adecvate pentru botezul copilului poate deveni o adevărată provocare. Pe piață există variante diverse – dar nu toate garantează crearea unei apariții personalizate. Pentru un eveniment atât de special trebuie să aduci plus valoare hainelor și să le mixezi în așa fel încât să obții un aspect sofisticat.

Te întrebi care sunt cele mai indicate ținute de botez pe care lua poți lua în considerare? Descoperă mai jos câteva trucuri pentru un look inedit, dar și reguli de asortare a pieselor statement!

Dad kisses his little daughter foot while mother holds her

Ce trebuie să ai în vedere înainte de a alege ținute pentru botez?

Înainte de a te gândi la alegerea și integrarea hainelor ar trebui să ai în vedere câteva aspecte importante și anume:

  • Respectarea ceremoniei religioase – În funcție de tradițiile religioase și de biserica în care are loc botezul, pot exista anumite reguli sau cerințe vestimentare. Informează-te în prealabil pentru a te asigura că respecți întocmai dress code-ul. Impune și invitaților același lucru. Menționează pe invitație detaliile cu privire la alegerea ținutelor pentru a evita din start situațiile neplăcute sau observațiile făcute din partea preotului.
  • Pune întotdeauna accent pe confort – Asigură-te că ținuta este comodă și te simți bine în ea pe toată durata ceremoniei. Evită hainele prea strâmte sau incomode, care te-ar putea deranja sau care te-ar putea împiedica să te miști fără probleme. De asemenea, ia în considerare temperaturile de afară. Zilele călduroase de vară te-ar putea împiedica să adopți anumite ținute. Totuși, cu o ie nationala sigur nu vei da greș. Piesele tradiționale, lucrate manual din materiale durabile îți vor asigura confortul de care ai nevoie.
  • Păstrează armonia vizuală – Optează pentru accesorii simple și delicate, care să completeze firesc ținuta, fără a fi prea stridente sau opulente. Bijuteriile sau alte accesorii ar trebui sa fie subtile și să nu dea senzația de prea plin. Alege să mixezi o rochie traditionala cu alternative delicate, din metale prețioase precum aurul și argintul.

Idei de ținute pe care le poți aborda la botezul celui mic

Vrei să marchezi așa cum se cuvine unul dintre cele mai emoționante evenimente din viața micuțului tău?

Iată câteva idei de ținute pe care le poți lua în considerare:

  • Rochie traditionala midi, în culori pastelate. Poți opta și pentru variantele cu imprimeuri mai îndrăznețe din punct de vedere cromatic, dar ai grijă la asortare.
  • O fustă conică și o ie nationala. O alegere mult mai elegantă și sobră. Poți opta și pentru modelele cu volane, pentru că au revenit în tendințe, dar mizează pe o cămașă minimalistă în partea de sus.
  • Un costum bărbătesc. Cine spune că nu-ți poți sublinia feminitatea într-o ținută de inspirație masculină? Optează pentru seturile în tonuri neutre de alb, bej sau gri. Poți asorta costumul atât cu pantofi stiletto, cât și cu sneakerși.

O idee pe care o poți lua în considerare este abordarea ținutelor asortate. Alege ii tradiționale pentru toți membrii familiei, pentru a evidenția legătura armonioasă care vă definește.

Celebrează botezul celui mic prin intermediul hainelor autentice!