Afla de ce sa iti inscrii copilul la un curs de limba germana inainte de a-l inscrie la o scoala bilingva!

Planuiesti sa iti inscrii copilul la o scoala germana bilingva insa acesta nu cunoaste deloc limba germana?

In acest caz, din mai multe considerente, este momentul sa iei decizia de a-l inscrie la un curs limba germana. Continua sa citesti si descopera avantajele invatarii germanei inainte de a merge la o scoala bilingva!

O baza solida pentru viitor

Cursurile de limba germana iti vor ajuta copilul sa construiasca o baza solida a cunostintelor in limba germana. Invatand gramatica, vocabularul si pronuntia corecta de la un profesor calificat, copilul tau va dobandi abilitati lingvistice esentiale, ce ii vor fi necesare la scoala bilingva.

Cresterea increderii in sine

Invatarea unei limbi straine necesita foarte mult efort si dedicare, iar cu cat invata mai mult si incepe sa stapaneasca germana mai bine, cu atat va creste increderea copilului tau. Acesta va descoperi ca este capabil sa invete lucruri noi, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra increderii sale in propria persoana si asupra abilitatilor de invatare.

In plus, intelegand si fiind capabil sa vorbeasca limba germana, acesta va fi mai increzator la scoala.

Usurinta de invatare

Copiii au o capacitate naturala de a invata foarte multe lucruri, in special limbi straine, intr-un mod aproape instinctiv.

Participand la cursuri de limba germana de la o varsta cat mai frageda, va avea oportunitatea sa invete mult mai usor si mai natural, asa cum o face si cu limba materna.

Adaptarea la mediul scolar bilingv

Invatarea limbii germane intr-un cadru mai relaxat si prietenos, cum sunt cursurile de limb germana, va face ca tranzitia de la gradinita la o scoala bilingva sa fie mai usoara pentru copilul tau.

Fiind deja familiarizat cu limba, copilul o sa poata intelege mult mai usor noile cunostinte ce ii sunt predate de catre profesori si va avea un parcurs scolar mult mai usor, fara ca barierele lingvistice sa ii faca probleme.

Adaptarea la ritmul de predare al scolii

Deoarece scolile bilingve au o parte dintre cursuri predate in limba germana, este posibil ca cei ce nu sunt familiarizati cu limba sa nu poata face fata programei scolare si sa ramana in urma. Prin urmare, copiii care nu au invatat germana in prealabil ar putea avea dificultati in a se adapta mediului scolar.

Participarea la cursuri de germana inainte de a merge la scoala ii va oferi copilului un avantaj si ii va permite sa se obisnuiasca cu vocabularul si gramatica limbii germane intr-un mediu mai putin stresant.

Pregatirea pentru viitor

Cunoasterea limbii germane poate deschide usi catre oportunitati academice si profesionale in viitor. Intr-o lume tot mai globalizata, cunoasterea limbilor straine, in special a limbilor de circulatie internationala, devine un avantaj competitiv atat pe plan personal, cat si pe cel profesional.

Prin urmare, investitia in cursuri de germana inainte de inceperea scolii poate fi un pas important in pregatirea copilului pentru viitorul sau.

Acestea au fost doar cateva dintre avantaje participarii la un curs de limba germana inainte de a merge la scoala.

Daca esti in cautarea unui loc in care copilul tau sa aiba acces la resurse si profesori pregatiti, centrul de limbi straine Bsmart este ceea ce cautai. Verifica-le oferta si inscrie-ti si tu copilul!