Întreținerea corectă a covoarelor și textilelor din casa ta – Sfaturi și trucuri

Indiferent că este Paștele sau Crăciunul, curățenia generală a casei este necesară la fiecare schimbare între sezoanele calde cu cele reci, de la spălarea perdelelor la curățarea covoarelor. 

Iată câteva sfaturi despre cum să ai o casă perfect curată

  1. Îngrijirea covoarelor

Este foarte important ca, la o anumită perioadă de timp, indiferent de cât de mult aspiri în mod regulat covoarele, să le speli. În acest fel, praful și scamele care sunt infiltrate la baza firului din covor se vor dizolva datorită detergenților. Acest lucru poate fi făcut în două feluri, ori le duci la o spălătorie special destinată textilelor, ori te ocupi tu de acest lucru. În cazul în care deții un aspirator cu spălare, este nevoie doar să adaugi detergent în apa acestuia și el își va face treaba singur, dar dacă nu deții astfel de aparat electrocasnic, dizolvă o cană de oțet într-un lighean cu apă, iar după ce ai aspirat bine covorul, curăță-l cu acest mix care nu conține chimicale și este foarte eficient. În acest fel, covoarele tale vor fi reîmprospătate fără să le duci la spălătorie, iar culorile vor fi mai vii.

  1. Spălarea perdelelor

Perdelele sunt elementele care înfrumusețează o casă, iar îngrijirea acestora este văzută ca o povară de către gospodine. Iată un truc simplu și eficient pentru a obține rezultate perfecte: în cazul în care perdelele tale par „afumate”, indiferent de faptul că se fumează sau se gătește, lasă-le în apă călduță cu bicarbonat peste noapte, iar dimineața așază-le împăturite în mașina de spălat și seteaz-o pe un program cu turație și temperaturi mici. În acest fel, perdelele vor ieși ca noi și nici nu vor fi șifonate.

  1. Încearcă să folosești cât mai multe produse ecologice

Pentru spălarea geamurilor, un truc foarte ieftin și rapid este să dizolvi o cană de oțet în apa destinată spălării acestora, având mult mai multă putere de curățare decât detergentul destinat geamurilor. Pentru salteaua patului tău este nevoie să știi că are nevoie și ea de îngrijire, fiind un magnet pentru acarieni și praf: presară dimineața bicarbonat de sodiu pe toată suprafața saltelei iar seara aspir-o. În acest fel, vei avea o saltea curată și fresh, iar dacă dorești să aibă un miros mai plăcut, adaugă câțiva stropi de ulei esențial peste bicarbonat.

  1. Curățarea pardoselilor

Chiar dacă sună foarte obositor, cel mai eficient mod de spălare a pardoselilor este cu o cârpă udă și oțet, fiind un mod ecologic și ieftin de curățare, fără utilizarea degresanților toxici și scumpi. În acest fel, toate scamele și firele de praf pe care nu le-a captat aspiratorul vor fi luate de către cârpă. 

Într-un final, încearcă aceste trucuri ușoare, eficiente și prietenoase cu mediul de curățare a casei tale și bucură-te de un mediu ambiant plăcut și frumos mirositor. De asemenea, oferă o șansă acestor ingrediente eco în procesul de curățare a casei și protejează suprafețele casei pentru o viață îndelungată. 

Sursa foto: Unsplash.com