Functiile unei case de marcat. Iata cum iti poate eficientiza afacerea un astfel de echipament

Ca antreprenor, ai dorinta de a gasi in permanenta metode prin care sa iti imbunatatesti sansele de profit. De asemenea, tot din postura de antreprenor esti nevoit sa gasesti solutii prin care sa te asiguri ca afacerea ta respecta legislatia in vigoare. Doar in acest mod te poti asigura ca ai conditiile necesare crearii unui climat sanatos pentru afacerea ta.

Printre solutiile cele mai eficiente se numara un echipament care este util, dar si obligatoriu in cazul magazinelor din Romania. Este vorba despre casa de marcat. Utilizarea unei astfel de unelte este una care ajuta atat comerciantii, cat si clientii. Iata care sunt functiile unei case de marcat si de unde poti cumpara variante convenabile, pe care sa le fiscalizezi rapid.

Care sunt functiile esentiale ale unei case de marcat

Casa este un dispozitiv esential pentru orice afacere care vinde produse sau servicii. Functiile acestui echipament nu se limiteaza doar la inregistrarea tranzactiilor si calcularea totalurilor. Pentru a beneficia de toate avantajele pe care le poate oferi un astfel de dispozitiv, este necesar sa il fiscalizezi, inainte de a-l pune in functiune si de a inregistra tranzactii cu ajutorul sau.

Daca alegi sa cumperi casa din locul potrivit, vei beneficia si de suport la intocmirea dosarului de fiscalizare. Iata care sunt toate functiile esentiale pe care le are un astfel de dispozitiv:

Inregistrarea tranzactiilor

Prima si cea mai importanta functie a unei case de marcat este inregistrarea tranzactiilor comerciale. Aceasta implica inregistrarea produselor sau serviciilor achizitionate de clienti si a valorii acestora. 

Dispozitivul stocheaza informatii despre produse si servicii, astfel incat acestea sa poata fi accesate rapid si usor. Lucrurile pot fi simplificate prin instalarea unui soft personalizat pentru specificul afacerii tale, precum soft pentru restaurant, soft pentru inventar etc.

Calcularea valorilor

Casa este un echipament care calculeaza totalul vanzarilor, precum si taxele si impozitele aplicabile. Aceasta elimina nevoia de a calcula manual totalurile, ceea ce poate duce la erori si intarzieri. In plus, echipamentele pot fi programate pentru a calcula automat reducerile de pret sau alte tipuri de oferte speciale, astfel incat clientii sa obtina pretul corect.

Emiterea bonurilor fiscale

Casa emite bonuri fiscale care sunt necesare pentru a demonstra legalitatea tranzactiilor comerciale. Bonurile fiscale sunt importante pentru a evita problemele cu autoritatile fiscale si ajuta si la imbunatatirea imaginii magazinului in randul clientilor.

Controlul stocurilor

Aceasta functie permite magazinelor sa monitorizeze nivelurile de stoc si sa primeasca alerte atunci cand acestea sunt scazute. Caracteristica de fata ajuta la evitarea situatiilor in care un magazin poate ramane fara produse importante sau sa aiba prea multe disponibile.

La Cria Soft Solutions gasesti modele de case de marcat de la producatori importanti, asa cum este Datecs. Tot de acolo poti achizitiona softurile de care echipamentul are nevoie pentru a se adapta foarte bine activitatii magazinului tau. 

In plus, ai posibilitatea de a accesa tutoriale foarte clare, din care sa afli cum sa fructifici la maximum potentialul dispozitivului pe care il achizitionezi si al solutiei de soft. Investeste in solutii profesionale, pentru un magazin cu adevarat profitabil!