Cum te poate ajuta botoxul sa-ti recapeti tineretea pielii

Contractiile repetate ale muschilor de la incruntare, ras, mirare, etc., fac ca pielea fetei sa se plieze, ducand in timp la formarea de riduri si linii fine. Mai mult, pierderea de colagen si expunerea continua la soare contribuie la procesul natural de imbatranire a pielii.

Imbatranirea pielii este una dintre cele mai frecvente neplaceri ale pacientilor care trec pragul clinicilor de estetica medicala. Din fericire, exista numeroase tratamente cosmetice care ajuta la restabilirea tineretii pielii, cel mai popular fiind tratamentul de injectare botox.

Botoxul actioneaza sub suprafata pielii pentru a reduce activitatea musculara de baza care provoaca ridurile in zona fruntii, intre sprancene si in zona ochilor, facandu-le mult mai putin vizibile.

Ce este botoxul?

Termenul de “Botox” se refera la forma farmaceutica a toxinei botulinice, aceasta fiind o toxina produsa de bacteria Clostridium Botulinum care se gaseste in mod natural in sol, lacuri, paduri si tracturile intestinale ale unor animale si pesti. Toxina botulinica provoaca paralizie musculara. Cu toate acestea, atunci cand este utilizata in doze mici, este un agent remarcabil care poate fi folosit atat in scopuri cosmetice, cat si in scopuri medicale. Botoxul este produs cu atentie in laboratoare controlate si este pastrat intr-un flacon in stare liofilizata inainte de a fi amestecat cu solutie salina pentru injectii.

Cum functioneaza botoxul?

Acetilxolina este un neurotransmitator care este responsabil pentru transmiterea mesajului electric de la creier la muschi. Fara acetilcolina, muschii tau nu s-ar putea misca, ceea ce include atat miscarea musculara voluntara, cat si miscarea musculara involuntara, cum ar fi respiratia. Botoxul functioneaza prin blocarea eliberarii acetilcolinei in zona injectata, astfel ca muschiul ajunge sa nu mai primeasca semnale pentru a se contracta. Din cauza acestei paralizii a muschiului injectat, ridurile si liniile fine din zona se netezesc.

In ce consta tratamentul de injectare cu botox?

Botoxul se injecteaza cu un mic ac in muschii fetei ce necesita tratament. Cele mai populare zone de tratament sunt fruntea, zona din colturile ochilor si zona dintre sprancene. De obicei, se administreaza una pana la trei injectii in fiecare muschi pentru a obtine rezultate optime.

Procedura este nedureroasa, deoarece locul de injectare este amortit, astfel incat pacientul sa nu simta niciun disconfort. De asemenea, procedura este rapida (dureaza doar cateva minute) si nu necesita timp de nefunctionare, permitand pacientului sa isi reia activitatile normale imediat dupa efectuarea sedintei.

Rezultatele injectiilor cu botox vor fi insa vizibile abia dupa 4-7 zile dupa tratament si vor dura intre 4 si 6 luni, dupa care muschii vor reveni la normal. Pentru a mentine rezultatele dorite, este necesara o programare ulterioara, dupa disparitia efectului botoxului.

De mentionat, de asemenea, ca efectele secundare ale tratamentului sunt minime. Cele mai frecvente sunt sangerarea si o invinetire usoara in zonele injectate.