Vrei să te poți concentra la birou? Uite 7 modalități care să te ajute!

Munca la birou poate fi percepută ca fiind extrem de comodă și ușoară, însă de multe ori aduce oboseală mentală și lipsa motivației. Pentru a putea eficientiza cât mai mult activitățile de la birou, menținând energia pe tot parcursul zilei, există câteva trucuri de creștere a puterii de concentrare. Vrei să le descoperi?

Iată 7 modalități prin care poți rămâne concentrat la birou!

 1. Prioritizarea

Cea mai importantă abilitate pe care un om trebuie să o aibă în cadrul muncii la birou este să știe cum să prioritizeze sarcinile. Ar fi indicat să îți faci o listă de dimineață cu toate task-urile zilei, puse pe categorii de prioritate. După ce finalizezi o categorie, te poți răsplăti cu o pauză. Astfel, vei alterna sesiuni de concentrare intensă cu repausul atât de esențial.

2. Folosirea căștilor

Este foarte ușor să îți pierzi concentrarea atunci când ai factori perturbatori în jur. Pentru a-i elimina, poți să investești în căștile wireless Bose Headphones 700, însă ai grijă de unde cumperi astfel de produse. Alege să le achiziționezi de la all-audio.ro, distribuitorul autorizat Bose în România. Calitatea acestora nu se compară cu alte produse similare de pe piață.

3. Spațiul de lucru

Dacă lucrezi de acasă, asigură-te că ai un spațiu special pe care îl asociezi exclusiv cu munca. În caz contrar, va fi foarte ușor să fii distras și să nu te poți concentra la activitățile de la muncă. Utilizează un birou sau încearcă să mergi într-o cafenea liniștită, deoarece un mediu diferit te poate ajuta să fii mai eficient.

4. Fă pauze

Pe lângă pauza de masă, este esențial să ai pauze mici pe parcursul zilei. Mintea umană se poate concentra pe perioade scurte de timp, însă are nevoie de repaus. Astfel, un echilibru între muncă și odihnă te va ajuta să rămâi eficient și să dai un randament mai mare, îmbunătățindu-ți și starea generală.

5. Evită multitasking-ul

Multitasking-ul, deși extrem de popular, nu este recomandat. Acesta îți crește nivelul de stres, motiv pentru care te vei simți epuizat la finalul zilei. De cele mai multe ori, atunci când faci mai multe lucruri deodată, niciunul dintre ele nu este realizat calitativ. Nu pune presiune pe tine și realizează task-urile pe rând, în ritmul tău.

6. Evită rețelele de socializare

Pentru a rămâne concentrat, este nevoie să elimini orice fel de distrageri digitale. Notificările de pe rețelele de socializare și dorința de a le deschide te întrerupe din șirul gândirii și îți afectează randamentul.

7. Stil de viață sănătos

Îngrijirea personală, prin somn suficient, o dietă sănătoasă și exerciții fizice regulate, te poate ajuta să îți îmbunătățești capacitatea de concentrare și să fii productiv. Hidratează-te pe tot parcursul zilei, acest lucru ajutând mult la a te menține alert. De asemenea, poți apela la vitamine pentru un boost de energie.

Este foarte important să te poți concentra la muncă, atât pentru a da randament, dar și pentru un simț de împlinire personală. Apelează la metodele de mai sus și vei reuși să dezvolți un comportament corect pentru munca la birou.

Sursa foto: all-audio.ro