Care sunt principalele greseli pe care le poti face in timpul examenului auto, la proba practica

Cand te pregatesti pentru examenul auto, este important sa te concentrezi atat pe pregatirea teoretica, cat si practica. De multe ori, elevii scolilor de soferi trec cu brio peste partea teoretica, insa esueaza la partea practica din cauza emotiilor sau neatentiei.

Exista cateva greseli comune pe care le fac multi candidati si pe care trebuie sa le eviti atunci cand esti in plin examen:

Ignorarea regulilor de siguranta

Regulile de siguranta sunt foarte importante atunci cand conduci un vehicul. Este esential sa te asiguri ca toate cele trei oglinzi sunt reglate corect si sa folosesti centura de siguranta inainte de a pleca la drum. De asemenea, este important sa te asiguri ca ai control asupra volanului si sa fii atent la semnele de circulatie. Ignorarea acestor reguli poate fi considerata o greseala grava si te poate duce la esecul examenului auto.

Lipsa atentiei la ceea ce se intampla in jurul masinii

Este important sa fii atent la tot ceea ce se intampla in jurul tau, in timp ce conduci. Aceasta inseamna sa fii atent la ceilalti participanti la trafic, cum ar fi pietoni, biciclisti sau alte vehicule. De asemenea, trebuie sa fii atent la drum, sa te uiti la indicatoarele rutieree si sa fii pregatit pentru situatii neprevazute.

Neutilizarea oglinzilor

Utilizarea oglinzilor este foarte importanta in timpul examenului auto. Trebuie sa te uiti in fiecare oglinda inainte de a face orice manevra, cum ar fi schimbarea benzii sau intorcerea la stanga sau la dreapta. Daca nu folosesti oglinzile in mod corect, poti face o greseala care poate duce la esecul examenului.

Nerespectarea regulilor de prioritate

Respectarea regulilor de prioritate este esentiala. Trebuie sa fii atent la cine are prioritate in intersectii si sa te asiguri ca intri in acestea doar atunci cand este dreptul tau sa o faci. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca te afli la o distanta sigura de vehiculele din fata ta, astfel incat sa ai suficient timp sa reactionezi la orice situatie neasteptata.

Nerespectarea vitezei maxime permise

Este important sa respecti viteza maxima permisa pe drumurile publice. Depasirea vitezei maxime poate fi considerata o greseala grava si poate duce la esecul examenului auto.

Nerespectarea indicatoarelor rutiere

Indicatoarele rutiere sunt foarte importante pentru un trafic fluid, fara incidente. Trebuie sa te asiguri ca intelegi semnificatia indicatoarelor rutiere si sa le respecti in timpul condusului.

Exista multe greseli pe care le poti face in timpul examenului auto, la proba practica. Este important sa te concentrezi pe respectarea regulilor de circulatie si sa fii atent la mediu in timp ce conduci.

De asemenea, este important sa fii pregatit corespunzator si sa exersezi suficient inainte de examen.  Daca esti atent la aceste greseli comune, vei avea o sansa mai mare de a trece examenul auto si de a deveni un sofer responsabil.

Daca vrei sa te bucuri de sanse maxime de promovare si de o oferta educationala bogata in ceea ce priveste scoala de soferi ( poti face scoala atat pentru categoria B, cat si pentru A, BE, C, CE sau D), o optiune excelenta este scoala de soferi Brasov InstructorulTau, unde vei gasi o multime de instructori cu experienta si dotari de ultima generatie.