Cum să integrezi aparatul de cafea în locuință?

Aparatul de cafea nu poate lipsi din locuința ta. Este una dintre sursele care îți oferă energie și momente binemeritate de relaxare. Recunoaște, nimic nu se compară cu o ceașcă de cafea cremoasă care lasă în aer o aromă irezistibilă. Odată integrat în rutina zilnică, obiceiul de a bea cafea îți va oferi posibilitatea de a uita de oboseală, stres sau epuizare. 

Totuși, unde și cum poți amplasa un aparat de cafea voluminos dacă ai optat pentru o casa cu mansarda de mici dimensiuni? Care sunt cele mai importante reguli de amenajare pe care trebuie să le respecți? Ei bine, există câteva aspecte pe care nu trebuie să le scapi din vedere. 

Cum integrezi aparatul de cafea în bucătărie?

Bucătăria se numără printre cele mai populare opțiuni când vine vorba de integrarea aparatului de cafea. Însă, indiferent că dispui de o casa cu mansarda sau de un proiect casa simpla, trebuie să eficientizezi spațiul avut la dispoziție și să mizezi întotdeauna pe armonie vizuală. Tocmai de aceea, e recomandat să: 

  • Alegi un loc stabil, fără denivelări – Asigură-te că suprafața pe care plasezi aparatul este netedă și nu este supusă degradării. Verifcă, așadar, cu mare atenție blatul de bucătărie înainte de a adăuga espressorul. Pentru un plus de confort și funcționalitate poți opta chiar și pentru integrarea unei mese speciale sau încorporarea aparatului în mobilier. 
  • Evită amplasarea în apropierea surselor de căldură – Nu plasa aparatul de cafea în apropierea aragazului, cuptorului sau altor surse de căldură. Căldura poate afecta gustul și aroma cafelei și poate deteriora caracteristicile tehnice ale aparatului.
  • Asigură-te că ai acces la priză – Trebuie să existe o priză disponibilă în apropierea locului în care dorești să amplasezi aparatul de cafea. De asemenea, e recomandat să nu existe alte dispozitive care consumă multă energie conectate la aceeași priză.
  • Integrează dispozitivul într-un loc accesibil – Aparatul trebuie să se afle la îndemână pentru a-ți permite să prepari băutura preferată fără prea multe eforturi. Dimensionează cu atenție spațiul înainte de a face o alegere. 
Coffee machine in coffee shop

Alte locuri în care poți depozita aparatul de cafea 

  • Living – În cazul în care ai optat pentru unproiect casa simpla cu living open space poți crea un colț dedicat doar pentru pregătirea cafelei. Pe lângă ustensilele necesare pentru preparare și servire, poți integra și decorațiuni inedite, care să ofere un aer personalizat încăperii. 
  • Mansardă – Pentru o casa cu mansarda, alternativa amplasării aparatului de cafea la etaj devine soluția ideală. Transformă locul într-o oază de relaxare. Creează un ambient plăcut și bucură-te așa cum se cuvine de liniște. Dacă ești o fire boemă și-ți place să-ți condimentezi viața cu lucruri autentice nu ezita să adaugi cărți și obiecte vintage. 
  • Birou – Poți opta pentru integrarea aparatului de cafea în spațiul alocat pentru orele de muncă. Este o idee care te va ajuta să-ți reîncarci bateriile ori de câte ori simți că nivelul de productivitate scade. 

Nu știi unde să integrezi aparatul de cafea pentru a te bucura de confort sporit și funcționalitate? Ei bine, sfaturile de mai sus te vor ajuta mai mult ca sigur să obții rezultatele dorite!

Poză cover – 

https://elements.envato.com/coffee-machine-in-the-bar-RWHDRTM

Poză interior – 

https://elements.envato.com/coffee-machine-in-coffee-shop-2DVYDPX