Vrei o masa musculara puternica? Iata de ce sa iei proteine!

Un stil de viata sanatos este ideal pentru a atinge o varsta inaintata. Pentru multi insa acest efort pare supraomenesc, avand in vedere organizarea si responsabilitatea pentru fiecare alegere care trebuie facuta. Alimentatia, odihna, dar si miscarea sunt factori de baza in ecuatie ce dicteaza un astfel de stil de viata.

In incercarea de a avea un corp atlet, cu masa musculara evidenta, multi esueaza pentru ca pun accentul doar pe partea de antrenamente, de miscare. In realitate insa, alimentatia joaca un rol crucial in acest proces. Mesele de peste zi trebuie sa fie hranitoare, suficient de bogate in substante nutritive, astfel incat toate functiile corpului sa se desfasoare in armonie, iar de carente sa nu fie vorba.

Bineinteles, pentru a putea vorbi despre antrenamente prelungite, este necesara asigurarea unui aport optim de proteine, de vitamine, minerale, dar si alte substante care hranesc masa musculara, crescand eficient si rezistenta, respectiv nivelul de energie (precum creatina, aminoacizi BCAA, etc.).

Iata de ce sa iei proteine pentru o masa musculara puternica!

Asadar, care este rolul acestora in procesul de transformare a corpului? Motivele pentru care ar trebui sa consumi proteine masa musculara sunt numeroase. Mai jos gasesti doar cateva dintre acestea.

In primul rand trebuie sa stii cata proteine e nevoie sa iei. Gramajul acesteia va fi calculat in functie de kilogramele tale. Astfel, recomandarea este de 2,2 grame pe kilogram greutate corporala.

De ce proteine? Ei bine, proteinele constituie elementele cele mai importante din alimentatia noastra. Acestea nu sunt o sursa de ingrasare, ci ofera un ajutor de nadejde vizavi de refacerea muschilor dupa antrenamente si cresterea masei musculare. Din randul acestora, o sursa excelenta de proteina concentrata este proteina din zer de lapte. Whey Protein Izolat, de exemplu, este un supliment nutritiv consumat cu incredere de sportivi din intreaga lume. Conteaza, desigur, si de unde provine suplimentul, calitatea acestuia.

Cand interesul este de a bifa o calitate premium,  Body Line este un reper pentru publicul larg. Ai posibilitatea de a comanda produsele ce stau sub aceasta emblema online, de pe site-ul Bodyline.ro. poti cumpara cu incredere proteine de aici pentru ca este si sursa a numeroase figuri publice pasionate de sport.

Proteina este ideala nu doar in procesul de slabire, dar si atunci cand doresti sa previi ingrasarea. Prin grasimi nesanatoase. Bineinteles, asta nu inseamna ca iti vei permite orice alimente grase. Inteligent administrate, proteinele te ajuta sa construiesti, dar si sa pastrezi o masa musculara puternica, definita, favorizand arderea unui numar mic de calorii in mod permanent.

Vei vedea ca atunci cand consumi o cantitate mai mare de proteina iti va fi mai usor sa urmezi o dieta de slabire, de definire corporala. Asta inseamna ca poate fi vorba si de una cu continut ridicat, scazut sau mediu de carbohidrati.

In principiu, atunci cand proteinele reprezinta in jur de 30% din caloriile consumate, toate sunt in favoarea pierderii in greutate. Este clar ca si masa musculara va fi astfel mai evidenta. Pregatiti deci de o schimbare?