Clienții tăi caută moduri cât mai eco pentru viața de zi cu zi? Chiar afacerea ta poate fi schimbarea

         Ai un restaurant care face livrări la domiciliu sau una dintre politicile localului tău încurajează clienții să poată lua acasă, la pachet, resturile de mâncare? Atunci cu siguranță te gândești la variante cât mai bune pentru livrarea acestora. Se observă clar că oamenii devin zi de zi mult mai preocupați de mediul în care își duc existența și vor să se bucure de toate resursele lui în timp ce îl îngrijesc. Ei caută soluții practice pentru risipa alimentară și ambalajele de plastic sunt cele care dăunează rapid și puternic planetei.

         Dacă te interesează ca valorile clienților tăi să reflecte principiile morale ale afacerii tale, atunci te poți orienta către câteva schimbări care promovează un stil de viață eco-friendly­.

         Uite câțiva pași simpli pentru a avea o afacere prietenoasă cu mediul

         Alege ambalaje și recipiente biodegradabile

         Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci atunci când iei în calcul livrarea la domiciliu sunt achiziționarea unor recipiente care se descompune odată ce le arunci la gunoi. Poți să vezi aici caserole biodegradabile, pe neopack.ro, care se potrivesc diferitelor tipuri de alimente pe care afacerea ta cu mâncare le produce, în funcție de dimensiune. Chiar dacă este făcută din materiale reciclabile, vesela biodegradabilă îndeplinește aceleași funcții ca cea din plastic: rezistă la temperaturi ridicate, inclusiv prin folosirea la cuptorul cu microunde sau chiar poate fi depozitată la congelator. Le poți lăsa clienților tăi mici mesaje prin care să le transmiți că echipa ta e preocupată de urmările încălzirii globale și faceți tot posibilul pentru a ajuta.

         Fă ceva cu resturile alimentare

         Dacă totuși clienții tăi nu își cer mâncarea neterminată din farfurie acasă sau dacă pur și simplu în urma gătitului rămâneți cu porții și resturi alimentare, în loc să le arunci la gunoi, ai putea să le dai un alt scop. Caută ferme din zonă care au nevoie de ele pentru hrana animalelor sau vorbește cu o agenție care se ocupă de compostare, încât să poți contribui semnificativ.

         Organizează-ți bine stocurile

         Ca să nu se întâmple să găsiți alimente expirate pe care în mod cert trebuie să le aruncați la gunoi sau în tomberoanele specifice compostului, atunci când alimentezi depozitul și bucătăria restaurantului tău, fă-ți o listă gândită bine. Da, e mult mai comod să cumperi un stoc de 100 de conserve de porumb, de exemplu, dar ce faci când realizezi curând că ele expiră în nici două luni? Chit că va trebui să te ocupi de aprovizionare mai des, e mult mai sustenabil să cumperi pentru perioade limitate de timp, ca să și vă puteți folosi de toate produsele.

         În concluzie, cu toții trebuie să ne preocupăm de schimbările climatice și de alte efecte produse de încălzirea globală, dacă ne dorim ca viața pe această planetă să fie una bună și în următorii zeci de ani. Cu atât mai mult dacă deții o afacere, poți să influențezi mai mult: angajați, clienți, concurența.

Sursa foto: pexels.com