Tu stii care sunt avantajele epilarii cu ceara?

Epilarea cu ceara a devenit una dintre cele mai utilizate metode de indepartare a parului. Este unul dintre cele mai solicitate si preferate tratamente, atat pentru femei, cat si pentru barbati, datorita aplicarii simple a cerii de epilat si efectelor de lunga durata.

Epilarea cuceara de epilat este o tehnica care consta in extragerea parului de sub suprafata pielii, reusind sa desprinda parul de la radacina si sa intarzie cresterea acestuia. Poate fi aplicata pe aproape toate zonele corpului, fie pe fata, fie pe suprafete mari precum picioarele sau bratele.

Procesul de epilare, dupa cum sugereaza si numele, se bazeaza pe aplicarea de ceara topita, care face ca porii sa se deschida corect. In acest fel, firele de par pot fi indepartate mai rapid.

Principalele avantaje ale epilarii cu ceara

In continuare, vom afla cateva dintre principalele avantaje ale epilarii cu ceara, care au facut din aceasta metoda una dintre cele mai cautate si preferate.

Cresterea parului este intarziata

Ceara are un efect de lunga durata. Deoarece este tras din folicul, parului ii va trebui mai mult timp sa creasca. La fiecare sedinta, foliculul de par va slabi din ce in ce mai mult, astfel parul va creste foarte slab si mult mai incet. Din acest motiv, epilarea cu ceara este una dintre metodele care intarzie cel mai mult cresterea parului, deci vei avea picioare fine și frumoase pentru mai mult timp.

Este o metoda prietenoasa cu pielea

Ceara poate actiona ca un exfoliant, ajutand la indepartarea celulelor moarte atasate de tesuturile pielii. Exfolierea cu ceara ajuta, de asemenea, la obtinerea unei pielii mai netede, mai sanatoase si mai placute din punct de vedere estetic. Pe scurt, epilarea cu ceara este exfoliantul ideal și iti garanteaza picioare lipsite de par.

Ideala pentru diferite tipuri de piele

Exista diferite tipuri de ceara, responsabile de satisfacerea nevoilor, gusturilor si mai ales a diferitelor tipuri de piele ale fiecarei persoane. Pe piata putem gasi orice fel de ceara care se potriveste oricarui tip de piele: de la ceara fierbinte pana la rece. La epilatpro.ro, de exemplu, vei gasi ceara de unica folosinta, traditionala, ceara roll-on, ceara perle dar si ustensile pentru epilat precum decantor,benzi epilat, spatule etc.

Vei suferi mai putina iritatie pe piele

Metodele conventionale de indepartare a parului, cum ar fi aparatele de ras, cauzeaza adesea iritatii enervante ale pielii, chiar si infectii precum foliculita. Daca ceara este aplicata corect, iritatia nu trebuie sa dureze mai mult de 2 minute. La final, este capabila sa lase pielea mai moale si mai placuta la atingere.

Inainte de epilare cu ceara

Cand alegi epilarea cu ceara ca metoda de indepartare a parului, este important sa iti mentii pielea exfoliata, fara particule moarte, chiar daca ceara are si acest rol

In acest fel, parul este impiedicat sa ramana sub piele. Pe de alta parte, se recomanda exfolierea pielii cel putin o data sau de doua ori pe saptamana pentru a obtine beneficiul maxim de la epilarea cu ceara.

Dupa indepartarea parului

Dupa epilare, este indicat sa umezesti pielea cu apa rece. Acest lucru va permite ca porii deschisi prin epilare sa se inchida corect si va relaxa semnificativ pielea. Pe langa aplicarea apei, trebuie folosita o crema hidratanta non-grasa, astfel incat pielea sa se poata recupera fara probleme. Nu aplica niciodata gheata direct pe piele.

Epilarea cu ceara este una dintre cele mai economice si benefice metode pentru piele. Cu toate acestea, pentru o experienta mai buna de indepartare a parului, cel mai bine este sa mergi la un profesionist. Daca ai insa experienta, cu produsele de la epilatpro.ro, te poti epila fara probleme și vei avea mereu o piele neteda si frumoasa.