Cold Brew vs Iced Coffee: Care este diferența?

În cele mai călduroase zile de vară, o singură băutură sună bine: cafeaua rece. Dar ar trebui să alegi cafea cu gheață sau infuzie rece ? Și care este diferența dintre aceste băuturi răcoritoare?

Suntem aici pentru a vă răspunde la întrebările arzătoare despre băuturile reci cu cafea. De la metoda de preparare până la aromă, aruncăm o privire atentă asupra diferențelor dintre aceste băuturi populare de cafenea. Preparare rece vs cafea cu gheață: să începem!

separator 6

Cold Brew vs Iced Coffee: Dintr-o privire

Metoda de preparare a berii: cum sunt făcute?

Principala diferență dintre cafeaua cu gheață și prepararea rece este modul în care este pregătită fiecare băutură. După cum sugerează și numele, una este cafea obișnuită turnată peste gheață, în timp ce cealaltă este rece tot timpul.

Prepararea la rece  se face prin înmuierea zațului grosier de cafea în apă rece timp de 12 până la 24 de ore.

Cafeaua cu gheață este exact ceea ce sună: cafea obișnuită preparată turnată peste gheață. Pentru a o prepara, preparați cafea fierbinte folosind orice metodă de preparare . Puteți pune această cafea fierbinte la frigider sau o puteți prepara direct peste gheață.

Preparare rece
O băutură rece delicioasă | Imagine: Noua Africa, Shutterstock

Dar ce se întâmplă exact în fiecare dintre aceste metode de preparare a berii și cum rezultă ele diferite arome? Diferențele de timp și temperatură afectează ceașca finală de cafea.

Timp

Procesul de extragere a aromei din boabele de cafea este cunoscut pur și simplu ca „extracție”, iar acest lucru este influențat de nenumărați factori diferiți. Cel mai notabil, însă, este timpul. Diferiții compuși de aromă din boabele de cafea sunt extrași la viteze diferite, astfel încât timpul total petrecut pentru prepararea berii poate avea un efect profund asupra a ceea ce iese din boabe.

Prepararea la rece este o metodă de înmuiere îndelungată, care durează între 12 și 24 de ore. Pentru că lăsați zațul de cafea în apă atât de mult timp, doriți să fie măcinat grosier. Dacă le măcinați prea fin, puteți ajunge să extrageți în exces boabele, rezultând cafea amară.

Cafeaua cu gheață se prepară mult mai rapid, de obicei în doar câteva minute, așa că de obicei veți dori să folosiți boabe mai măcinate fin. Această metodă se bazează și pe un alt factor: apa caldă.

Temperatura apei

Temperatura este celălalt factor important în prepararea cafelei. O regulă bună este cu cât apa este mai fierbinte, cu atât extragerea este mai rapidă. Gândiți-vă la asta astfel: dacă ați turna apă rece prin zațul de cafea într-o mașină de cafea prin picurare sau turnați peste, veți ajunge doar cu apă ușor maronie. Dar lăsați acea apă rece în terenul dumneavoastră ore în șir și veți avea o băutură rece aromată.

De aceea, pentru a face cafea cu gheață, vei avea nevoie de apă fierbinte. Pentru a face bere rece, veți avea nevoie de apă rece sau la temperatura camerei.Căutați o cafetieră rece?


Aromă: ce gust au?

Toți acești factori afectează cât de repede va fi extrasă aroma din boabele de cafea. Gândiți-vă la un spectru de intensitate: există espresso cu temperatură ridicată și presiune ridicată (și o perioadă foarte scurtă de timp), cafea tradițională prin picurare cu presiune scăzută, dar temperatură ridicată (și o perioadă moderată de timp), și apoi – la sfârșit din spectru – preparatul nostru magic rece.

Prepararea la rece se referă la temperaturi scăzute, presiune scăzută și o tonă întreagă de timp. Acesta este motivul pentru care gustul rezultat poate fi atât de diferit de alte metode de preparare. Deoarece metoda de preparare la rece se bazează pe o perioadă lungă și prelungită de extracție, este capabilă să acceseze cei mai încăpățânați compuși de aromă din boabele de cafea. Acestea sunt, desigur , notele netede și dulci de ciocolată .

Prepararea la rece este moale și complexă și este renumită pentru gustul dulce și indulgent pe care îl cunoaștem și îl iubim cu toții. Pe lângă acest gust unic, preparatul rece poate avea, de asemenea, mai multă cofeină decât cafeaua tradițională cu gheață. Cu o perioadă mai lungă de extracție, din boabe iese mai multă cofeină.

Și ce gust are cafeaua cu gheață? Datorită căldurii mari, extracția are loc mult mai rapid, iar compușii de aromă rezultați sunt îndrăzneți, amar și acizi. Veți găsi mai puțin din acea aromă distinctivă moale și un gust mai tradițional de cafea.

Nu este la fel de unic sau neted, dar mulți băutori de cafea adoră amărăciunea strălucitoare a cafelei cu gheață bine preparată și, dacă sunt răcite corespunzător, toate aceste note fructate delicioase pot fi păstrate în cafea cu gheață.

separator 5

Data viitoare când va trebui să alegi între preparat la rece și cafea cu gheață, vei fi pregătit! De ce să nu îți explorezi puțin opțiunile și să compari aromele acestor băuturi unice? Poate veți descoperi că o preferați cu adevărat pe una pe cealaltă – sau poate veți ști doar că în unele zile aveți nevoie de o băutură rece, iar în alte zile preferați o cafea cu gheață delicioasă .