13 de tipuri diferite de băuturi espresso

Poate credeți că știți deja tipurile de băuturi espresso, dar există destul de multe variante, inclusiv băuturi din toată lumea. Începând cu un espresso de bază , puteți crea tot felul de băuturi. Dacă doriți să mergeți dincolo de simplul espresso sau cafea latte, suntem aici pentru a vă ajuta.

Am pregătit acest ghid pentru cele 13 de tipuri diferite de băuturi espresso pentru a vă ajuta să treceți dincolo de latte și cappuccino și să comandați cu încredere o multitudine de băuturi espresso. Continuați să citiți pentru a afla totul despre espresso și despre diferitele tipuri disponibile.

Ce este espresso-ul?

Un espresso se face prin împingerea apei fierbinți sub presiune prin boabe de cafea măcinate fin și bine împachetate. Rezultatul este o ceașcă plină de aromă, bogată de cafea tare și închisă la culoare.

O singură doză de espresso este doar o uncie de lichid, dar conține aproximativ 64 de miligrame de cofeină. Aceasta înseamnă că este mult mai concentrată decât cafeaua neagră, care are o medie de aproximativ 12,5 miligrame pe uncie .

Espresso este de obicei servit în cești mici, demitasse , care conțin aproximativ două până la patru uncii de lichid. Este, de asemenea, elementul de bază al tuturor băuturilor espresso, inclusiv cappuccino, latte și americane.


Care sunt diferitele tipuri de băuturi espresso?

Băuturi Espresso esențiale

1.Espresso

Cea mai simplă băutură espresso este o singură doză de espresso. Pentru a face unul, folosiți un singur filtru și aproximativ șase până la opt grame de cafea măcinată fin.

2.Ristretto

Un ristretto este o doză mai puternică de espresso, făcută folosind zaț de cafea mai fin și jumătate din cantitatea de apă.

3.Doppio

Acesta este un alt cuvânt pentru un shot dublu , făcut cu o cantitate mai mare de zaț de cafea. Aceste shot-uri de espresso sunt trase folosind un filtru dublu din interiorul portafiltrului.

4.Cappuccino

Un cappuccino este preparat cu un raport de o treime espresso, o treime lapte fierbinte și o treime spumă de lapte. Pentru o versiune cu mai puțin lapte, încercați să comandați un cappuccino uscat .

5.Caffé Latte

Un caffé latte, adesea scurtat în latte, este făcut din o treime espresso, două treimi lapte fierbinte și un topping de micro-spumă. Acestea sunt adesea făcute cu două shot-uri de espresso și pot fi acoperite cu scorțișoară, zahăr brun sau pudră de cacao.

6.Piccolo Latte

„Piccolo” înseamnă mic în italiană, așa că acesta este un mic latte, adesea servit într-o ceașcă de espresso sau demitasse. Un piccolo latte este un shot ristretto de espresso acoperit cu lapte cald.

7.Moca

Aceasta este o băutură de cafea dulce, constând dintr-un latte cu sirop de ciocolată sau pudră de cacao. Dacă vă place cafeaua dulce, poate doriți să încercați și să adăugați caramel sau sirop de mentă. Și nu uitați să acoperiți cu frișcă!

8.Espresso Macchiato

Un espresso macchiato se face prin adăugarea unei cantități mici de lapte aburit și spumarea unui shot de espresso. Acesta este unul dintre tipurile noastre preferate de băuturi espresso!

9.Latte Macchiato

Aceasta este o variantă a versiunii espresso, care implică mai mult lapte. Pentru a face un latte macchiato , turnați o treime până la jumătate de ceașcă de lapte aburit într-un pahar și apoi adăugați un shot de espresso deasupra.

10.Americano

Un americano are o putere similară cu o ceașcă de cafea neagră obișnuită, dar se face prin adăugarea de apă fierbinte la o singură sau dublă doză de espresso. Acest lucru are ca rezultat o aromă diferită de cafeaua neagră tradițională.

11.Lungo

Pentru a face un lungo, tragi de două ori mai multă apă prin aceeași cantitate de zaț de cafea. Acest lucru are ca rezultat un conținut mai mare de cofeină și un nivel mai ridicat de extracție a cafelei. Această băutură arată similar cu un american , dar este preparată diferit și va avea o aromă diferită.

12.Flat white

White flat este popular în Australia și Noua Zeelandă. Aceste băuturi sunt asemănătoare cu cappuccino, dar cu un raport cafea-lapte mai mare și preparate fără spumă de lapte.

13.Cortado

Cortados sunt preparate folosind cantități egale de espresso și lapte aburit. Laptele este aburit, dar nu este spumos sau spumos ca în alte băuturi.

separator 3